اهميت توليد مثل براي سالها از توجه پرورش دهندگان گاو شيري خارج بوده و در كنار آن توليد شير روند فزايندهاي را به خود گرفته است. همچنين بزرگ شدن گله ها اگرچه باعث سودمنديهاي مختلف در امر خريد، فروش و توليد شير شده اما مديريت توليد مثل را مشكل كرده است. همچنين شدت بالاي انتخاب ژنتيكي سبب افزايش همخوني شده كه بر روي صفاتي نظير توليد مثل بسيار مخرب خواهد بود. همه اين مسائل دست به دست هم داده تا اينكه توليد مثل را به يكي از مشكلات بغرنج در صنعت گاو شير تبديل كند.
طبيعتاً تجديد زايش و تجديد نسل از مولفه هاي مهم در بالارفتن توليد شير و پتانسيل ژنتيكي گاو خواهد بود و كمي و كاستيهاي آن به شدت توليد شير و هزينه تمام شده توليد شير را تحت تاثير قرار خواهد داد.
نارساييهاي تغذيه اي يكي از عوامل مهم در ضعف توليد مثل ميباشد. نيازهاي توليدمثلي به مواد مغذي در زماني شديد است كه دام در شرايط توازن منفي مواد مغذي قرار دارد و بسيج تمام اين مواد به سمت توليد شير جهت دهي شده است.
اثر حاضر تلاشي در جهت معرفي مسيرهاي ارتباط دهنده تغذيه با چالشهاي توليد مثل در گاو هلشتاين است. اين كتاب بررسي عوامل تغذيه اي را در حوزه هاي انرژي، پروتئين، اسيدهاي چرب ضروري و مواد معدني و ويتامينها بررسي كرده است و اين بررسيها براساس جديدترين مطالعات انجام شده در منابع علمي معتبر دنيا صورت گرفته است. براي رعايت امانت داري در پايان هر فصل منابع اوليه بررسي شده آمدهاند .
همچنين بخشي از اين كتاب حاصل تجربيات نويسنده در واحد تحقيق و توسعه شركت كشت و دامداري فكا ميباشد. در حقيقت فعاليت در اين واحد سبب شد كه تنگناهاي موجود در صنعت به نحو بهتري ديده و تفسير شود. از موارد مهم اين تجربيات استفاده از دانه كتان اكسترود شده در جهت تامين نياز اسيد چرب امگا 3 براي توليد مثل به شكل تجاري ميباشد كه كمك شايان توجهي در جهت علمي و عملي كردن اين اثر داشته است. شايان ذكر است كه بسياري از مطالب كتاب براي اولين بار است كه به زبان فارسي منتشر مي شود و ميتواند در بالابردن پايه هاي علمي دانشگاه و صنعت بسيار سومند باشد.
این محصول به صورت یک فایل پی دی اف است و 144 صفحه دارد.